Најновије

Мексико поново увози у Русију - санкције доводе до нове глобалне расподеле руског тржишта!

МЕКСИКО - Мексичка власт је наставила преговоре са Роселкхонознадзор, руском институцијом за ветерину и фотосанитарна питања, а Енрике Мартинез, државни секретар министарства пољопривреде Мексика, рекао је да ће Мексико бити у стању да снабдева Русију висококвалитетним и здравим месом и месним прерађевинама.
Москва (Фото: sofaraa.net)

Москва (Фото: sofaraa.net)

Русија је забранила увоз меса Мексику, Бразилу, Канади и САД-у, због присуства забрањеног адитива "Рактопамин" у исхрани стоке и живине, а сада обнавља сарадњу са Мексиком. Овај адитив је забрањен и на територији Европске Уније, наводи агенција РИА Новости. Услед прекида увоза из земаља које су Русији увеле санкције, отварају се нови канали и Мексико је један од првих манифеста те нове прерасподеле великог руског тржишта пољопривредних услуга, добара и производа, а већ је низ политичара оценио да би Путин могао да направи велики преокрет и на Западном Балкану, уколико се руско тржиште отвори на том простору.
Прочитајте још:Нема зиме за Јужни ток!
Пољски министар пољопривреде Марек Савицки упозорио је да руски председник Владимир Путин најновијом одлуком да се на годину дана блокира увоз неких пољопривредних производа из Европске уније настоји да увуче и Западни Балкан у трговински рат Русије и Запада. „Можда је Путинов циљ да увуче у трговински рат балканске земље. Све указује на то балканске земље које још нису чланице ЕУ могу да буду тржишта на којима ће Русија куповати храну. То све могу да буду елементи Путинове игре. Сигурно ће покушати да подели Европу”, казао је Савицки пољској телевизији ТВН24. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА