Најновије

ШОКАНТНА ИЗЈАВА АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА: Грешите, Тесла је Американац (ВИДЕО)

Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри данас је, уочи првог лета новог авиона у флоти Ер Србије ка Њујорку, изразио задовољство што је на авиону лик Николе Тесле за кога каже да је симбол односа САД и Србије.

Ентони Годфри (Фото: Амбасада САД у Београду)

Навео је да је Тесла симбол иновације, истрајности и значаја обнове и нових почетака.

„Те речи најбоље описују 140 година дипломатских односа САД и Србије и те речи треба да нас воде даље у грађењу заједничке будућности”, рекао је Годфри у обраћању новинарима на аеродрому у присуству премијерке Ане Бранбић, преноси Танјуг.

Годфри каже да се овде људи најлакше наљуте када чују од других да је Тесла њихов по рођењу и да у томе греше и једни и други.

„По мени Тесла је Американац, не по рођењу, него по свом избору. Пре него што ме гађате поквареним јајима подсетићу да смо ми Американци поносни на наследнике у САД било да имају јапанске, мексичке, српске корене”, рекао је Годфри.

Годфри је рекао да је Тесла поштовао своје америчко држављанство, а да никада није негирао да је Србин.

Премијерка Брнабић реаговала је на те речи америчког амбасадора и кроз смех прокоментарисала да је амбасадор био на ивици „дипломатског инцидента” који је избегнут.

У обраћању Годфри је навео да је данас на истом месту као и на почетку пандемије прошле године када је ЕР Србија помогла да се више од 260 Американаца врате у САД на два специјална лета.

За један од тих летова је рекао да је поставио рекорд у дужини, јер је летео до Лос Анђелеса.

Навео је да је Ер Србија на летовима до Њујорка до сада превезла више од 40.000 путника за САД, али да је превозила и опрему и вакцине.

„Руководство Ер Србије даје наду да ће флота бити још већа и да летети до још неких дестинација у САД”, рекао је Годфри.

Каже да има листу Американаца српског порекла који су заинтересовани за путовање на тој линији, наводећи уметницу Марину Абрамовичх, Чарлса Симића и друге, брилијантне научнике, као и кошаркаше.

Пожелео је срећан пут путницима на данашњој линији до Њујорка и миран лет.

Како је Америка признала горку истину, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА