Најновије

ЛДП: Не назире се излаз

Док се реформе одлажу, проблеми који су нас оптерећивали у претходној деценији само се продубљују и из тога се не назире излаз, оценио је данас председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић, који је истакао да су за такво стање најодговорнији премијер Александар Вучић и Српска напредна странка.
Не види излаз (Фото: ЛДП)

Не види излаз (Фото: ЛДП)

Не могу их оправдати ни поплаве, ни лоши резултати претходних влада. Подршка од 50 одсто гласова на парламентарним изборима њих не ослобађа одговорности, већ их додатно обавезује да раде посао за који су изабрани, поручио је Јовановић у писаној изјави.
Прочитајте још:
Јовановић је навео да актуелна Влада наставља катастрофалну економску политику претходних, које су водили Мирко Цветковић и Ивица Дачић. "Није промењена политика партијског управљања јавним предузећима, јавни дуг у овом тренутку прелази 70 одсто БДП, привреда је у рецесији, а инвеститори Србију не виде као земљу безбедну за улагања", истакао је Јовановић у саопштењу. Према његовим речима, никакав резултат се не може очекивати од владе која је у претходне две године променила пет министара привреде, три министра финансија и три министра пољопривреде. Најаве темељних реформи су постале свакодневица, влада не спроводи законе које је усвојила, а за то време грађани константно сиромаше, констатовао је он. Само због тога што влада неће да укине управне и надзорне одборе јавних предузећа, што је иначе њена законска обавеза, грађани Србије годишње изгубе 200 милиона динара, навео је Јовановић. Да не помињемо, додао је он, милијарду евра годишње из буџета колико нас кошта неспособно партијско управљање тим јавним предузећима, што је једнако износу кредита који смо узели од Уједињених Арапских Емирата како не бисмо банкротирали. Ако се настави овим темпом, ни толико најављивано смањење плата и пензија од 10 одсто неће бити довољно за покривање енормних губитака које ова предузећа стварају, упозорава Јовановић. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА