Најновије

Јерков: За ДС свака сарадња са СНС по питању војвођанске владе је апсолутно немогућа

БEOГРAД - За Демократску странку свака сарадња са Српском напредном странком по питању будућности воjвођанске владе jе апсолутна немогућа, изjавила jе Танјугу портпарол ДС Aлександра Jерков.
Нема сарадње са СНС (Фото: Архива ДС-а)

Нема сарадње са СНС (Фото: Архива ДС-а)

Oна jе рекла Танјугу, поводом позива председника воjвођанске скупштине Иштвана Пстора лидерима странака коjе имаjу представнике у покраjинскоj скупштини да дођу на сатанак коjи jе заказао за 16 септембар да jе став ДС о покраjинскоj влади непромењен - а то jе да решење треба наћи у постоjећоj владаjућоj коалицjи. "Kада jе у питању будућност владе Воjводине, а то jе како jе Пастор наjавио тема разговора састанка коjи ће да организуjе 16 септембра, став ДС jе био и остао да решење треба наћи у оквиру постоjеће владаjуће коалициjе", рекла jе она. Jерков jе навела и да jе СНС на нивоу републике показала да jе њена jедина политика смањење плата и повећање пореза, jавног дуга и незапослености" а то, како jе додала ниjе политика коjу jе Влада Воjводине водила до сада.
Прочитајте још:
Oна jе навела и да ДС "нема намеру да почне да води такву политику уласком СНС у власт у Воjводини". Jерков jе додала и да су "технички преговори (ДС, Лиге социjадеморката Воjводине и Нове демократске странке) завршени и да jе ЛСВ донела одлуку да наставља даље преговоре са ДС а што jе ДС и очекивала" "Tо нам само говори да ће се решење за евентуалну кризу власти у Воjводини наћи у оквиру постоjеће владаjуће коалицjе jер jе за ДС сарадња са СНС апсолутно неприхватљива." Пастор jе раниjе данас упутио позивно писмо свим лидерима странака коjе имаjу представнике у покраjинскоj скупштини да дођу на сатанак коjи jе заказао за 16. септембар у 10 сати. Пастор, коjи jе и лидер Савеза воjвођанских Mађара, jе на конференциjи за новинаре рекао да се писмо односи на то да се уторак седне за сто и да почну разговори о "ситуациjи у коjоj се налазимо". Преговори о реконструкциjи Покраjинске владе, коjу чине ДС, ЛСВ и Савез воjвођанских Mађара почели су почетком jула. Воде их технички тимови ЛСВ, ДС и НДС док СВM, коjи се жалаже за концентрациону владу не учествуjе у тим разговорима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА