Најновије

НАПЛАЋУЈУ ЉУДСКИ БОЛ: Особље Института тражи 4.000 динара да обуче мртво дете!

Бранко Васић дошао је са погребним предузећем да преузме тело осмогодишњег рођака, преминулог на Институту за мајку и дете “Др Вукан Чупић”, а појединци из особља ове установе успели су да га преваре и ставе себи у џеп новац за облачење покојника. Васићу није издат рачун, па не постоји ни писани траг да су новац примили.
Илустрација (фото: scoop.co.nz)

Илустрација (фото: scoop.co.nz)

- Пришла ми је жена која ради тамо и два пута питала ко ће обући покојника. А затим је уследило питање које ми је следило крв у жилама: ”Да ли знате колико ће вас то коштати?” Помислио сам у себи шта ће колико коштати? Али, бол је била јача и само сам изустио да то није проблем! Када је све било готово, позвала ме је махнувши руком и рекла: ”Што се тиче облачења, то кошта 4.000 динара” - прича још видно узрујан Васић који је тој жени на руке предао новац и није добио рачун. У Институту за мајку и дете веома непријатно су се изненадили када им је предочено да постоји особље које ради код њих и зарађује новац на туђој муци, јер услуга “облачења преминулог” не постоји у њиховој установи. Одмах су испитали случај, а осумњичени запослени су све признали. - Особље које је то урадило, признало је, али су се бранили тиме да су само хтели да помогну и да олакшају да се тело не превози у централну капелу, а то је била њихова самоиницијатнивна одлука. Казнићу особље које је то урадило. Лично сам позвао рођака који је преузео тело и извинио сам се у име целог колектива - каже др Радоје Симић, недавно постављени в.д. директора Института “Др Вукан Чупић”. Он каже да иначе ретко практикују да се тело преминулог преузима из болнице, јер се до 15 сати тела отпремају у капелу. - На захтев родитеља који долазе из даљине излази се у сусрет, па им се дозволи да неко од рођака ко дође обуче преминулог, јер ми такву службу немамо - каже др Симић.
Прочитајте још: Криза и усамљеност наводе на самоубиствоДвери: Спречити параду по руском моделу
Још на улазу помоћник обдуцента питао је Бранка Васића да ли је понео одело које ће обући преминулом, а Бранко му је предао одело које су послали родитељи малишана. Док је чекао документа, помоћник обдуцента је пришао возачу погребног предузећа и питао ко ће обући покојника, јер то није његов посао, и рекао да ће тело послати у централну капелу, па да тамо иду по њега и да се облачење тамо плаћа 9.000 динара. - Да ли је могуће да се на таквом “реномираном” Институту узимају паре за облачење несрећне деце од њихових још несрећнијих најближих? Шта се дешава ако неко нема те паре у том тренутку? - пита се Васић који је желео да упозори на начин како се зарађује на људском болу. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА