Најновије

Европа кажњавањем Русије кажњава саму себе!

БРИСЕЛ - Уводећи нове санкције против Русије, Европска унија наставља стратегију удара не само на руску, већ и на сопствену економију.
Москва - Брисел ( Фото: eurasian-defence.ru)

Москва - Брисел ( Фото: eurasian-defence.ru)

Зато не чуди што је и овог пута после саопштења о новим казненим мерама Брисел поново пожурио да "доспе воду у вино", односно да разблажи целу ствар. Одлазећи председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо изјавио је да упркос санкцијама, - ЕУ намерава да сарађује са Русијом у циљу изналажења политичког решења за сукоб на истоку Украјине"Ž. Постаје све јасније да лидери ЕУ после оштрих изјава спуштају тон да би се оправдали пред гласачима у сопственим земљама и објасне им због чега, у име Европе, уништавају европску привреду. Земље ЕУ нејединствене су у одговору на питање до које мере могу и треба да жртвују сопстевене економске интересе ради савезништва са САД и ради подршке њиховој увелико приватизованој спољној политици према европском континенту. Нове казнене мере ЕУ против Москве уперене су против три највеће руске нафтне компаније које су 50 одсто у државном власништву (Росњефт, Трансњефт и нафтна секције Газпрома). Такође, биће ограничен, али не и потпуно ускраћен њихов приступ финансијским тржиштима на Западу.
Прочитајте још:

(ВИДЕО) Погледајте како Путин пали свеће за погинуле у Новорусији

ОБАМА: Бомбардоваћемо џихадисте где год да су!

Санкцијама је обухваћена и роба за могућу двоструку употребу - цивилну и војну - која би могла веома да погоди руско здравство јер здравствене лабораторије у Русији 80 одсто зависе од испорука са Запада. Ипак, санкције ЕУ не спомињу руски гас, ваљда зато што без њега не могу многе земље чланице, попут Чешке и Словачке, које су 100 одсто зависне од увоза из Русије. Све ово најављује европско-руску блиску будућност засновану на међусобном исцрпљивању. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА