Најновије

(МАПА) Овако је портпарол украјинске војске објаснио откуд одједном Новорусија држи толику територију

КИЈЕВ - Информативни центар тзв. Антитерористичке операције украјинске војске данас је објавио мапу операција која је потврдила да снаге Новорусије држе под контролом целу границу Доњецке области према Русији. Украјина је до јуче тврдила да су проруске снаге заузеле део границе на самом југу и да су дошле из правца Русије, а не од Доњецка.
Aндеј Лисиченко има супер објашњење (Фото: Униформ)

Aндеј Лисиченко има супер објашњење (Фото: Униформ)

Када су новинари упитали потпарола украјинске војске Андреја Лисиченка откуд сада снаге Новорусије држе толику територију он је невешто покушао да се оправда. - То не показује територију која је под њиховом влашћу већ докле падају њихове гранате - објаснио је Лисиченко. По тој логици би Доњецк требао на карти да буде проказан као град под украјинском контролом јер на њега свакодневно падају њихове гранате. Иако су признали губитак дела границе, по Украјинским мапама проруске снаге су далеко од Мариупоља иако траје делимична опсад тог града.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Погледајте како Путин пали свеће за погинуле у Новорусији
Украјинци су јуче успели да заузму један од градова на путу Доњец-Мариупољ и тако пресеку ову саобраћајницу и отежају снабдевање снага Новорусије око Мариупоља. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА