Најновије

Москва: ЕУ против мировног решења за Украјину

МОСКВА – Министарство спољних послова Русије саопштило је данас да је Европска унија, након што је усвојила нове санкције Москви, изгледа донела одлуку да буде против мировног решења за кризу у Украјини.
Град (Фото: Новороссиа)

Град (Фото: Новороссиа)

Одређујући нове санкције Москви, наводи МСП Русије, Европска унија је у ствари направила свој избор а то је да буде против мирног решења унутрашње украјинске кризе, наводи министарство и додаје да је Москва очекивала подршку за мирно решење кризе од свих одговорних снага у Европи. „Данас, Брисел и шефови држава ЕУ , треба да дају јасан одговор грађанима ЕУ зашто су они предмет ризика од конфронтације, економске стагнације и губитка посла”, каже се у саопштењу. У саопштењу се додаје да нове анти-руске санкције, које је данас објавио председник Европског савета Херман Ван Ромпеј, неће остати без одговарајуће реакције Москве.
Прочитајте још: Лукашевич: НАТО нам се приближава, одговорићемо адекватно!
Ромпеј је рекао да би Европска унија могла да укине санкције Русији уколико извештај који треба да буде урађен до краја септембра, потврди да је спроведен мировни план у Украјини. Ромпеј је у саопштењу потврдио да ће нове санкције ЕУ према Русији ступити на снагу сутра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА