Реч је о црном хамбургеру који се прави од црног пецива, меса с црним папром и црног сира. Име му је Куро Бургер (или црни хамбургер), а црну боју добио је због "угљеног бамбуса", врло популарног састојка у кинеској кухињи.
Црни хамбургер (Фото:kotaku.com)
Хамбургер такође садржи и умак од лука и чешњака тамно обојен сипиним црнилом, састојком уобичајеним за кување, боја и ароме. Куро Бургер тренутно је достпуан за конзумацију једино у Јапану, а муштерије могу изабрати између две врсте: "дијамантни" и "бисерни". Дијамантни куро (црни) хамбургер садржи горе наведене састојке, бисерни је пуњен зеленом салатом, парадајзом и луком што црном јапанском хамбургеру даје мало светлију боју. Извор: Вечерње Новости
Прочитајте још:
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.