Најновије

У државним установама у Београду годишње 3.885 намерних побачаја

Број намерних прекида трудноће у главном граду је у сталном паду, показала је анализа Градског завода за јавно здравље објављена у публикацији „Статистички приказ здравствене делатности у Београду за 2013. годину“. Како се наводи, са 32.215 абортуса у 1991. цифра је спала на 3.885 у прошлој години, а стопа је на 1.000 жена генеративног доба опала са 81 на 9,7 у истом периоду.
На приватним клиникама се не зна број (Фото: blogos.org)

На приватним клиникама се не зна број (Фото: blogos.org)

Анализа је урађена на основу података из ГАК „Народни фронт“, Клинике са гинекологију и акушерство КЦС, КБЦ „Звездара“, КБЦ „Земун“, Института „Др Вукан Чупић“, ВМА и 17 приватних здравствених установа. До 1991. су се на једно живорођено дете обављала два прекида трудноће, док се последњих година на свако четврто или пето живорођено дете обави један абортус.
Прочитајте још:
- Према достављеним подацима поменутих здравствених установа у прошлој години је обављено укупно 6.685 прекида трудноће - наводе у ГЗЗЈЗ. - Више од половине урађено је у ГАК „Народни фронт“, док су код приватника који су доставили податке евидентирана 484 абортуса. Нажалост, велики број прекида трудноће се обави у приватним здравственим установама које не достављају податке о пријављеним трудноћама, иако су на то обавезни. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА