Најновије

ЦГ: 19 српских туриста спасено из кањона Невидио

Црногорска Горска служба спасла је рано јутрос 19 туриста из Србије у кањону реке Комарнице Невидио, на подручју Шавника.
Илустрација, фото: Dubrovacki.hr

Илустрација, фото: Dubrovacki.hr

Туристи су, иако је било лоше вријеме на том подручју, покушали да сами обиђу кањон, али без помоћи стручних лица, због чега су се нашли у веома опасној ситуацији по своје животе. Нико од туриста није повређен. Акција спасавања, како је објављено на Фејсбук страници Горске службе спасавања , трајала је шест сати, и туристи су спасени јутрос у три часа. У акцији спасавања је учествовало осам припадника те Службе који су до туриста морали да се конопцима спуштају у кањон Невидио. Горска служба упозорила је будуће посетиоце кањона Невидио да никад не крећу у обилазак без помоћи водича.
Погледајте још:Жена повређена у удесу у кањону ИбраТРАГЕДИЈА: Троје погинуло кад је ауто слетео у кањон Мораче
Портал ''Вијести'' пише да су туристи из Србије јуче преживели прави пакао. Саговорник ''Вијести'', један од најискуснијих црногорских планинара чије име се не наводи, казао је за портал "Вијести" да временски услови који су данас владали ниесу дозвољавали улазак у кањон Невидио. "Пет група је било најављено за пролазак кроз кањон, међутим сви водичи су отказали јер су временски услови били катастрофални. Не знам ко је нормалан могао увести људе у кањон", рекао је он. Извор: Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА