Најновије

Медведев: Санкције су тест за снагу Русијe

Санкције које увео Запад тест су за снагу Русије и земља мора да реагује промишљено, поручио је руски премијер Дмитриј Медведев члановима владајуће партије Јединствена Русија.

Медведев (Фото :RIA.ru)

Медведев (Фото :RIA.ru)

Говор Дмитрија Медведева пред члановима владајуће странке преносила је руска телевизија. "Када већи број наших партнера, ако их можемо звати партнерима, тестира снагу Русије преко санкција и свих других претњи, важно је да не подлегнемо искушењима такозваних лаких решења и очувамо и наставимо развој демократских процеса у нашем друштву", рекао је Медведев, преноси Танјуг. Европска унија и Сједињене Америчке Државе прошле недеље увели су нове санкције Русији због њене политике према Украјини.
Прочитајте још:
Унија је објавила листу санкција против Русије, којима се циља на велике руске банке у државном власништву, као и на нафтне и гасне фирме и компанију за производњу авиона ОАК. Осим тога, на "црну листу" су стављена имена још 24 појединца, којима је забрањено да путују у ЕУ, док је њихова имовина у Унији замрзнута, чиме се број физичких лица на које се односе санкције ЕУ попео на 119. Сједињене Америчке Државе су, такође, увеле додатне санкције Русији, које погађају нафтну и војну индустрију и још више ограничавају приступ великих руских банака америчким тржиштима деоница и обвезница. Нове америчке санкције, такође, додатно ограничавају активност шест руских банака, међу којима је и "Збербанка", највећа у Русији. У међувремену, руске власти су одбациле 20. септембар, како је предложила Европска комисија, за трилатералне преговоре између Русије, Украјине и Европске уније о испорукама руског гаса Украјини. Руски "Гаспром" је 16. јуна обуставио испоруке гаса Украјини док не исплати део дуга, чији је укупан износ 5,3 милијарди долара, рекао је Новак. Тај спор би могао да угрози и испоруку гаса Европи. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА