Најновије

Половина богатих Кинеза планира да напусти земљу

ПЕКИНГ - Готово половина ултрабогатих Кинеза разматра напуштање земље, а многи од њих као разлог наводе боље могућности образовања и запошљавања за њихову децу, показала је анкета компаније "Барклиз велт".
Кина - светска суперсила! (Фото: Flickr/RandomWire)

Кина - светска суперсила! (Фото: Flickr/RandomWire)

Анкета у којој је учествовало 2.000 веома богатих Кинеза показала је да 47 одсто њих планира да се пресели у иностранство у наредних пет година, преноси агенција Франс прес. Кинески полуаутономни град Хонгконг је дестинација коју би за пресељење изабрало 30 одсто анкетираних, затим следи Канада, у коју би се радо преселило 23 одсто богатих Кинеза, иако је Отава раније ове године укинула имигрантску инвестициону визу која је била популарна међу имућним Кинезима.
Прочитајте још:
Кина је у протеклим деценијама бележила двоцифрен економски раст, али је тренутно суочена са неизвесночху око темпа привредног јачања. Економска експанзија дошла је уз велику цену по животну околину, поготово у великим градовима попут Пекинга и Шангаја, што је још један од фактора због којих богаташи разматрају пресељење у иностранство. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА