Најновије

ПАЖЊА: Немачка шаље беспилотне летилице за надгледање југоистока Украјине!

НОВОРУСИЈА - Немачко министарство одбране ће послати 14 војних беспилотних летилица у Украјину са циљем да обезбеди обавештајне податке о кретањима војних јединица и дешавањима на фронту на југоистоку Украјине. Ових 14 дронова, тј. беспилотних летилица могу бити од посебног стратешко-војног значаја на пољу координације и навигације артиљеријских и ваздушних напада војске Украјине на положаје војске Новорусије и зато је неутралност Немачке овим потезом у актуелном конфликту под великим упитом.
Ангела Меркел (Фото: Пакистан Тудеј)

Ангела Меркел (Фото: Пакистан Тудеј)

Немачка спада у оне земље које су рекле да ће слати нелетално оружје Украјини, а слање ових беспилотних летилица се врши под окриљем ОЕБС-а. Цела мисија је организована у сарадњи са ОЕБС-ом и представљена је као "мониторинг примирја", али обзиром да је Немачка већ саопштила да ће Украјини слати нелетално оружје нема гаранција да подаци о кретању војске Новорусије неће бити доступни војсци Украјине, чиме би практично Немачка ушла у рат као обавештајно-логистичка подршка украјинској армији. Немачка је једна од земаља која је званично саопштила да неће наоружавати Украјину, али јавно политички подржава власти у Кијеву и пружа нелеталну војну помоћ. Обзиром да је њена мисија под окриљем ОЕБС-а, званично Немачка остаје неутрална, али са друге стране, министарство одбране Немачке ће располагати свим подацима и увек може исте пружити Кијеву и министарству одбране Украјине. Москва се још увек није огласила по питању ове мисије Немачке и ОЕБС-а. База Немачке ће бити стационирана близу Луганска, неких 30 километара од границе са Русијом, пише руска Правда.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Погледајте српске добровољце и Радомира Почучу у Новорусији!
Реч је о беспилотним летилицама "Луна" аустријске производње које су високог квалитета и могу летети до 5 хиљада километара висине у трајању од шест сати. У склопу целе мисије учествују и војни специјалисти из Француске. Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА