Најновије

ГСП: Још данас чоколадице, од сутра казне до 6.000 динара

БЕОГРАД - Многи путници јуче су појурили да изађу из аутобуса када су угледали раднике ГСП-а незнајаћу да ће уместо контроле карата добити - чоколадицу! Наиме, ГСП је у знак захвалности због већег броја продатих карата јуче поклонио Београђанима 5.000 “најлепших жеља”, а данас ће још толико.
Дај пет карата (фото: .thaimedicalnews.com)

Дај пет карата (фото: .thaimedicalnews.com)

- Кренули смо са флајерима, настављамо са чоколадицама, а надам да ћемо да стигнемо до 900 милиона динара прихода. У наредном периоду појачаћемо конролу – казао је в.д. директора ГСП-а Жељко Милковић током акције чашћавања путника на линијама 7, 17, 16, 23, 31 и 95 где је наплата највише повећана. Чоколадица је била намењена свим путницима, без обзира да ли су имали карту или не, али већ од сутра свако ко не плати карту биће у прекршају, ако Скупштина града данас усвоји нову одлуку о јавном линијском превозу.
Повезано:Ево како ће ГСП наградити редовне платише
Путник без карте од петка ће моћи да купи тзв. посебну карту по цени од 2.000 динара и са њом заврши вожњи, односно користи је цео дан на свим градским линијама (не рачунајући мини бусеве). Ако одбије да купи посебу карту, казна је 6.000 динара на основу прекршајног налога који ће издавати комунална полиција. За плаћање у року од осам дана важи попуст од 50 одсто. – Подаци о путнику који не купи посебну карту уписују се у службену евиденцију и стављају на увид овлашћеном службеном лицу ради издавања прекршајног налога. Комунални полицајац ће таквом путнику издати прекршајни налог – каже директор Дирекције за јавни превоз Угљеша Митровић. Поред нових цена карата, у превозу ће се ускоро наћи и још 50 нових контролора (уз садашњих 480). На интернету је освануо оглас за пријем нових контролора, а кандидатима се нуди уговор на одређено време и плата од 26.000 динара, а предност имају они са радним искуством на пословима контроле, као и они који су смиренији и комуникативнији. Извор: 24сата.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА