Најновије

КИЈЕВ: Русија нагомилала 4.000 војника уз границу Крима према Украјини

КИЈЕВ – Украјинска влада је данас саопштила да је Русија нагомилала око 4.000 војника стационираних на Криму, на границу са Украјином.
Руски војници (фото: ura.ru)

Руски војници (фото: ura.ru)

„Према информацијама којима располажемо, готово све војне јединице Руске Фредерације стациониране на северу окупираног Крима... пребачене су на административну границу са Украјином, као и опрема и муниција”, изјавио је портпарол украјинског Национланог савета за безбедност и одбврану Андриј Лисенко. Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је у уторак да су заоштравање ситуације у Украјини и појачано страно војно присуство у близини руске границе, модификовали активност команде Јужног војног округа, а један од приоритета за команду је постало распоређивање „комплетне и самодовољне војне групације у кримском правцу”. „Умногоме то је повезано са ширењем територије Округа после ступања Крима у састав Русије. Поред тога, веома се заоштрила ситуација у Украјини и повећано је страно војно присуство у непосредној близини наше границе. Такво стање ствари унело је одређене корекције у свакодневне активности команде Округа”, рекао је Шојгу. Агенција Интерфакс је подсетила да је у јулу ове године већ било вести о постепеном јачању војног присуства Русије на Криму, када је планирано повећање бројности обалских и морнаричких јединица Црноморске флоте Русије. Крајем пролећа изведене су обимне вежбе Јужног и Западног војног округа, недалеко од руско-украјинске граница, када је Шојгу њихово одржавање директно повезао са кризом на истоку Украјине, подсећа та руска агенција.
Прочитајте још:Стање на фронту у Украјини: Претходна 24 сата и поред примирја донела су смрт и разарањаИ поред санкција роба из ЕУ роба стиже у Русију преко Србије, Турске, Белорусије…
Извор: Танјуг, Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА