Најновије

"Русија је погрешила у Украјини"!

ВАРШАВА - Председник Пољске Броњислав Коморовски оценио је данас поводом сукоба у Украјини да је Русија починила страховиту грешку и с аспекта својих интереса када је ископала ров пун крви, а да је НАТО такође погрешио када је игнорисао повећање војних изадатака Русије последњих осам година.
Фото: Securityobserver.org

Фото: Securityobserver.org

- Русија је направила страшну грешку и у светлу својих интереса. Ископала је ров напуњен крвљу, мржњом и осећањем неправде. Данас ниједан Украјинац неће прихватити да било који Рус може да му прича о братском народу, казао је председник пољском радију ТОК ФМ. НАТО је по мишљењу Коморовског такође направио једну просту грешку - то што није хтео да види да Русија последњих осам година повећава своје издатке за наоружавање. Коморовски је апеловао да се схвати да Пољска и Европа не би требало да одређује Украјини какве ће границе прихватити или колико одлучна треба да буде у одбрани. - Не треба да се постављамо између председника и премијера Украјине. Најважније је то да подржимо прозападне амбиције Украјине преко развоја малих и средњих предузећа, помоћи у модернизацији украјинског одбрамбеног система, преношења наших искустава удецентрализацији и предлагања делотворних програма сузбијања корупције, казао је Коморовски.

Прочитајте још:

НАТО „гура“ Кијев у рат!

БОЛЕСТ: Maсовна међусобна силовања у америчкој војсци

Пољски председник разговарао је синоћ са председником Словачке Андрејом Киском и обојица председника су се сложила да садашње примирје треба искористити да се Украјини помогне да крене у економске реформе. - Разговарали смо и о томе како да пружимо људима у Украјини осећај да уколико буду заинтересовани рачунамо са њима у демократској Европи, казао је Киска након разговора у Варшави словачким новинарима. Словачки председник истакао је да Украјинци морају да добију могућност да сами одлуче куда ће а ако се одлуче за демократску Европу треба им у томе помоћи. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА