Најновије

Чека се процена штете од непогода у Мајданпеку, Кладову и Неготину

БЕОГРАД - Комисија за утврђивање штете од елементарних непогода Владе Србије, којој председава потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, разматрала је данас ситуацију поводом елементарне непогоде која је задесила општине Кладово, Неготин и Мајданпек и затражила од ових локалних самоуправа да у најкраћем року доставе прелиминарне извештаје о процењеној штети.
Дунав Текија (фото: фејсбук)

Дунав Текија (фото: фејсбук)

Извештај треба да обухвати процењену штету по категоријама: стамбени објекти, јавни објекти, локална инфраструктура, локални путеви и путни објекти, привреда и пољопривреда. Захтев за достављањем прелиминарних извештаја о процењеној штети упућен је и Јавном предузећу (ЈП) „Путеви Србије“, „Коридори Србије“, „Железнице Србије“, ЈП „Електропривреда Србије“, ЈП „Транснафта“, НИС, „Телеком Србија“, ЈП „Србијашуме” и ЈП “Србијаводе”.
Прочитајте још:ДСС сутра о новом председнику и статутуЗа комисију ЕУ, Војводина припада Хрватској!
На седници су разматране и жалбе на првостепена решења о врсти и висини помоћи намењеној угроженима у поплавама. Комисија је донела одлуку да се 33 решења пониште и врате првостепеном органу на поновни поступак, а шест жалби је одбијено, наведено је у саопштењу из Кабинета потпредседнице Владе Србије. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА