Најновије

Шта људи који умиру осећају пред смрт: Невероватно откриће истраживања

Пошто сам у року од 9 недеља изгубила и сестру и оца, посветила сам се истраживању онога што се дешава након смрти. Интервјуисала сам на десетине људи које професија везује за неизлечиве пацијенте, као и оне који су доживели посебна искуства са самртницима па и са онима који су доживели тзв. клиничку смрт.
Предосећај или нешто друго, фото: Atheistrepublic.com

Предосећај или нешто друго, фото: Atheistrepublic.com

Ово пише америчка новинарка и ауторка Патриша Пирсон, која тврди да резултати њеног истраживања упућују да људи спознају када им куцне задњи час на овом свету. Наводно, у периоду од 72 сата пред смрт, они почињу да говоре у метафорама о путовању. Терминологија јесте различита, па тако једни траже своје ципеле, други авионске карте, а трећи понављају како “желе да иду кући”… – У тренуцима док је лежала на самрти, моја сестра, оболела од рака дојке, понављала је упорно “ја не знам како да одем”, а чак је спомињала и неке стјуардесе… Болничарка Меги Каланан, која је радила у Центру за палијативну његу смртно болесних пацијената у Вирџинији, наводи питање једног пацијента оболелог од рака панкреаса, постављено у самртном часу: “Да ли моја жена зна све у вези са пасошем и картама?” Калананова је била у ситуацији да негује стотине пацијената све до смрти и сматра да визије путовања њених пацијената нису пука случајност. Самртници често имају “привиђења” за које здраве особе верују да су просто ефекат јаких аналгетика које пацијенти узимају. Међутим, да ли је тако?
Погледајте и:Овако пржи руско „Сунце“ (ФОТО и ВИДЕО)Британац чува „Заставине“ аутомобиле од заборава
У једној великој интернационалној студији, коју су спровели психолози др Карлис Осис и др Ерлендур Харалдсон са Исландског универзитета, установљено је да већина пацијената који су још увек свесни неких сат времена пред смрт, види своје вољене који су преминули, без обзира на то да ли су примали такве лекове или не. Студија је обухватила особе из потпуно различитих култура – из САД и Индије. У неким случајевима, људи виде чланове породице и пријатеље за које нису ни били свесни да су умрли. Међу првим детаљно истраженим извештајима о визијама пред смрт, нашао се и случај жене која је умирући на порођају рекла свом акушеру у једној даблинској болници како пред собом види преминулог оца. Затим је видела нешто што ју је збунило: “Вида је са њим”. Понављала је то, а Вида је била њена сестра, иначе преминула три недеље прије тога. Међутим, информација да је Вида умрла била је скривена од самртнице. Извор: Бошњак-кс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА