Најновије

Донета гиљотина пред зграду украјинске Скупштине!

КИЈЕВ - Мајке и жене војника из националне гарде су опет изашле на улице Кијев са захтевима да се њихови синови врате из борбене зоне.
Гиљотина испред Раде

Гиљотина испред Раде

Овог пута су се код зграде украјинског парламента скупили рођаци бораца 51. волинске бригаде националне гарде. Мајке војника траже сусрет са Петром Порошенком, а такође и да се распусти руководство Генералштаба. Да би показали озбиљност своих намера, активисти су код зграде Раде донели гиљотину. Протестантима су се придружили активисти партије "Слобода". Они подржавају мајке војника у одлуци да се изврши промена састава Генералштаба, а такође се залажу за доношење закона о лустрацији. Очеку је се да парламент данас изнесе на гласање закон "О чишћењу власти", чије усвајање очекују протестанти. Зграду Врховне раде чува кордон полиције и националне гарде, а има их око сто. Такође, са стране Маринсковог парка стоје 4 аутобуса паравојних формација. Рођаци бораца из Национале гарде већ 3 пута долазе на митинг. 26. и 27. августа у Кијеву су биле велике протестне акције. Како је известио LifeNews, протестанти су се сакупљали код администрације Порошенка и зидова Генералштаба.
Прочитајте још:

МОСКВА: Агресију на Крим сматраћемо нападом на Русију

Русија Европској унији више није стратешки партнер!

Командир батаљона "Донбас", Семјон Семенченко, позвао је на друштвеним мрежама да се блокирају здања органа власти. -Опет су нас преварили. Обраћам се ка свим Украјинцима с позивом да спасемо наше побратиме. Ако су их оставили одликовани генерали, ја верујем да их неће оставити народ Украјине,-речено је у саопштењу. Семенченко је већ на својој страници на Фејсбуку позивао да се изврши притисак на председника и Министарство одбране Украјине да би се појачала војна група у Иловајску. Али у помоћ војницима нису никог послали. Извор: Лајф њуз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА