Најновије

Шојгу на црној листи ЕУ

Европска унија у петак би могла да одлучи да прошири санкције Русији, а међу предложеним казненим мерама је и забрана уласка у ЕУ руском министру одбране Сергеју Шојгуу, сазнаје Ројтерс из дипломатских извора у Бриселу.
Сергеј Шојгу (Фото: ЈуТјуб)

Сергеј Шојгу (Фото: ЈуТјуб)

Федерика Могерини, шефица италијанске дипломатије и новоизабрана висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност, изјавила је да ће одлука ЕУ о пооштравању санкција Русији бити донета у петак, пошто Европска комисија финализира предлоге изнете на састанку ЕУ у понедељак на амбасадорском нивоу. Могеринијева је додала да ће Комисија радити на јачању пакета санкција против Русије због војне инвазије у Украјини, и то у четири сектора, укључујући одбрану и финансије.
Прочитајте још:
Британска агенција навела је да би нове санкције обухватале и забрану задуживања руских државних компанија у Европи. Претходним рундама санкција, забрана задуживања односила се само на руске банке у државном власништву. Новим казненим мерама, како је предложено, датум доспећа обвезница руских државних банака које могу да се продају у ЕУ био би скраћен са 90 на 30 дана. ЕУ разматра и проширење забране продаје робе двоструке, цивилне и војне намене свим потенцијалним руским увозницима, а не само компанијама из области одбране, као што је било одлучено на претходном састанку у јулу. Забрана продаје напредне технологије Русији могла би да буде проширена и на услуге сервисирања. Русија би, такође, могла да престане да добија и позиве за учешће на културним, привредним и спортским манифестацијама. Нови пакет санкција Русији могао би бити координисан са осталим чланицама Групе седам – САД, Канадом и Јапаном, наводи Ројтерс. Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА