Најновије

Украјина се ломи!

КИЈЕВ - На јучерашњим разговорима у Минску били су представници Русије, Украјине, Оебса, али и проруских снага чији су званичници затражили од Кијева да им призна аутономију, уз жељу да остану интегрални део Украјине.
Кијев на размеђи... Vostok.rs

Кијев на размеђи... Vostok.rs

Њихови представници затражили су од украјинске владе да оконча војну операцију на истоку земље, да би могли да буду одржани слободни парламентарни и локални избори. - Председник, влада и Врховна рада (парламент) требало би да прихвате декрете којима ће бити одобрено опорављање од хуманитарне катастрофе, признавање специјалног статуса територија под контролом проруских снага и стварање услова, обуставом свих операција, за одржавање избора, наводи се у документу који је објавила руска ТВ станица Раша тудеј.
Прочитајте још:

Хјуманс рајтс воч: Украјинска артиљерија туче по цивилима

Руски председник Владимир Путин оптужио је Европу да "радо игнорише" то што украјинска армија пуца директно на цивиле на истоку Украјине. - Ја ћу вам рећи у чему се састоји трагедија, која се сада дешава. Они (снаге самоодбране) су узроковани чињеницом да су украјинске регуларне јединице опколиле велике градове и директно гађају стамбене квартове. То је нешто што игноришу у многим земљама, укључујући Европу - рекао је Путин. Он је додао да проруске снаге покушавају да потисну украјинску војску од својих тренутних позиција јер су пуцали на цивиле. - Циљ бораца милиције јесте да потисну украјинске оружане снаге и њихову артиљерију без могућности да пуцају на стамбене области - рекао је Путин. Руски председник је казао да кијевске власти не желе да воде политички садржајан дијалог са истоком Украјине, али је нагласио да сада започиње "веома важан процес директних преговора", који су договорени са председником Украјине Петром Порошенком и европским колегама. Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров потврдио је да Русија неће војно интервенисати у Украјини. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА