Најновије

Москва не разматра нове санкције за Запад

СOЧИ - Русиjа не ради на новом пакету мера као одговор на санкциjе Запада уведене Mоскви због ситуациjе у Украjини, рекао jе данас заменик премиjера Aркадиj Дворкович.
Москва (Фото: karioka.com)

Москва (Фото: karioka.com)

"Не разматрамо санкциjе, то ниjе приоритет", рекао jе Дворкович, према извештаjима агенциjа РИA Новости и Итар-Tас с. Сличну изjаву дао jе данас и министар економиjе Aлексеj Уљукаjев, коjи jе рекао да би пооштравање противмера било контрапродуктивно и додао да не очекуjе ни да ће Запад увести додатне санкциjе. Уљукаjев jе оценио и да ће се последице санкциjа, коjе су тешко погодиле Русиjу, осећати и током 2016. и 2017. године, пренео jе Роjтерс.
Прочитајте још: Немачке војне фирме напуштају земљу због санкција Русији!
"Tреба да будемо спремни да реагуjемо, не увођењем противмера, мислим да jе то контрапродуктивно, већ подржаваjући оне коjи су под санкциjама", поручио jе Уљукаjев у обраћању новинарима на маргинама економског самита у Сочиjу. Запад jе пооштрио санкциjе Русиjи због, како тврди, наоружавања проруских снага у Украjини, пошто jе Mосква jе већ одговорила на раниjе санкциjе, стопирањем увоза многих прехрамбених производа. Влада jе разматрала могућност увођења додатних мера коjе би се тицале ваздухопловства, бродоградње, аутомобилске и других грана индустриjе, коjе би могле да обухвате рестрикциjе на увоз аутомобила или неких врста одеће. Председник Русиjе Владимир Путин, рекао jе у четвртак да циљ руских санкциjа ниjе кажњавање западних земаља, већ да jето изазов за земљу да оjача своjу економиjу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА