Најновије

Узајамне оптужбе за кршење примирја у Доњецкој области

ДОЊЕЦК - Украјинска војска је током данашњег дана десет пута прекршила режим прекида ватре између Кијева и устаника. Рудници „Абакумов“ и „Комсомолац Донбаса“ су гађани из реактивних система плотунске ватре „град“, погинуло је троје људи, кажу у штабу самопроглашене Доњецке народне републике.
Аеродром у Доњецку (Фото: Новоросинформ)

Аеродром у Доњецку (Фото: Новоросинформ)

„У 10:50 непријатељ је извео први напад системима „град“ на руднике „Абакумов“ и Комсомолац Донбаса“. Пожар је потпуно уништио три административне зграде, три радника предузећа су погинула“, кажу у штабу ДНР. Украјинска војска је такође отворила ватру на насеља Белаја Каменка, Новаја Марјевка и Зујевка. Један цивил је погинуо, седморо је рањено. У штабу украјинске војске кажу да устаници настављају да нападају позиције снага „специјалне операције“ без обзира на постигнути договор о прекиду ватре 5. септембра у Минску.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Командант Моторола морао да пуца у свог војника!
„Снаге антитерористичке операције поштују примирје и отварају ватру само да би одговориле на нападе“, изјављују у штабу украјинске војске. У прес центру „специјалне операције“ кажу да су гранатиране позиције украјинске војске у Доњецкој области поред насеља Пески, Реткодуб, Центраљни, Золотоје, Расипноје, Приовражноје, Нижњаја Кринка. Украјинска војска тврди да се наставља борба за Мариупољ. Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА