Најновије

Узбуна у Белој кући: Ухапшен нападач наоружан са...

Мушкарац, који је пре два дана ухапшен пошто је прескочио ограду Беле куће и дошао до главног улаза резиденције председника САД, имао је код себе нож-перорез, саопштило је данас америчко државно тужилаштво.
Oбама није био у резиденцији, фото: washington.com

Oбама није био у резиденцији, фото: washington.com

Служба безбедности је због овог инцидента појачала безбедност око Беле куће. У петак је ухапшен Омар Гонзалес, а првобитно је објављено да није био наоружан. Председник Барак Обама није био у Белој кући када се овај инцидент догодио, али су сви били евакуисани. Гонзалес је оптужен за незаконит улазак у зграду и ношење "смртоносног или опасног оружја", пренела је агенција Ројтерс. Истовремено, шеф Тајне службе Џулија Пирсон је наложила да се појачају патроле и надгледање дуж северне ограде Беле куће. Пирсон је, такође, наредила свеобухватну истрагу. Обама је рекао да и даље има поверења у агенцију која је задужена за његову и безбедност његове породице. Дан после хапшења 42. годишњег Гонзалеса после неуспешног покушаја да уђе у Белу кућу, ухапшен је још један човек у забрањеној зони Беле куће.
Прочитајте и:Девојчица рођена без крви кренула у школуНемци туже Украјину због пада МХ17
Он је ухапшен када се појавио у колима пар тренутака пошто му је био забрањен пролаз на улазу за пешаке, пренела је агенција АфП. Човек је најпре пешке дошао до капије на северозападној страни Беле куће али му није био дозвољен пролаз, па је нешто касније покушао аутомобилом да прође на другој страни Беле куће. Пошто је дошао у забрањену зону, ухапшен је и против њега је подигнута оптужница за незаконит улазак. Ово није први пут да неко прескочи високу ограду Беле куће, међутим они који то учине обично бивају заустављени скоро истог тренутка и не одмакну далеко пре него што буду ухапшени. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА