Најновије

ИСИС поручио САД: Ово вам је последњи крсташки поход!

БАГДАД - Екстремистичка група Исламска држава позвала је данас своје следбенике да нападну држављане САД, Француске и других земаља које су се придружиле коалицији са циљем да униште ту милитантну групу и упозорила да коалицији прети пораз.
ИСИС јединице (принтскрин Јутјуб)

ИСИС јединице (принтскрин Јутјуб)

Портпарол Исламске државе Абу Мухамед ал-Аднани исмејао је и оштро критиковао америчког председника Барака Обаму и друге западне лидере у саопштењу пренетом на вебсајту СИТЕ, упозоривши да њиховим снагама прети неизбежан пораз у рукама милитантних активиста. "Коалиција ће бити сломљена и поражена, као што су биле и ваше претходне борбене снаге", поручио је Аднани и позвао следбенике да нападну држављане САД, Француске, Канаде, Аустралије и других земаља које су се придружиле коалицији, пренео је Ројтерс. Аднани је рекао да ће интервенција коалиције под америчком вођством бити "последњи крсташки поход", према транскрипту на енглеском језику аудио снимка на арапском који је објављен на сајту СИТЕ. Портпарол Исламске државе је исмејао западне лидере због интензивирања војног ангажовања у региону и приметио да Обама понавља грешке свог претходника, Џорџа В. Буша. "Ако се борите против Исламске државе, она постаје снажнија и чвршћа. Ако је оставите на миру, она се увећава и шири. Ако вам је Обама обећао да ћете поразити Исламску државу, онда је и Буш лагао пре њега", рекао је Аднани. Обраћајући се директно Обами, он је додао: "Данас сте рекли да Америка неће бити увучена у копнени рат. Биће увучена и доведена... до смрти, гроба и уништења". Аднани је, такође, критиковао курдске борце који се боре против милитантних активиста Исламске државе и у Сирији и у Ираку. "Ми се не боримо против Курда зато што су Курди. Ми се боримо против неверника међу њима, савезника "крсташа" и Јевреја у њиховом рату против муслимана", навео је, додавши да у редовима војске Исламске државе има много муслиманских Курда. Аднани је критиковао и Саудијску Арабију, чије је високо муслиманско свештенство осудило Исламску државу и чија се владајућа краљевска породица придружила другим арапским земљама у обећању да ће се позабавити милитантном идеологијом у оквиру стратегије сузбијања екстремистичке групе. Портпарол Исламске државе је, такође, оштро критиковао неактивност Запада поводом сукоба у Сирији, рекавши да је Запад "гледао на другу стану" када су падале бомбе и коришћено хемијско оружје против муслиманских цивила.
Прочитајте још: ДРАМАТИЧНО ПРИЗНАЊЕ АМЕРИКЕ ‘Њих се бојимо више од ИСИС-а, а овај терористa је њихов вођа’(ВИДЕО) УСТАШКЕ МЕТОДЕ: Усијаним ножем му на тело урезали кукасти крст!
"Зато знајте да се не бојимо авиона, ни балистичких ракета, ни беспилотних летелица, ни сателита, ни војних бродова, ни оружја за масовно уништење", закључио је Аднани. САД формирају међународну коалицију за борбу против радикалне сунитске муслиманске групе, која је заузела велике делове територије у Ираку и Сирији и прогласила калифат у средишту Блиског истока, подсећа британска агенција. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА