Најновије

Николић: Да није мера, не би било ни плата ни пензија!

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић изjавио jе да jе одлука о смањењу плата и пензиjа уствари одлука да се оне осигураjу, jер се могло десити да их уопште не буде.
Председник Србије, Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Председник Србије, Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Николић jе додао да политички терет тешких мера ниjе само терет премиjера Aлександра Вучића, већ свих нас, па и његов. Oн jе у емисиjи Tешка реч на тв Пинк обjаснио да су мере штедње начин да се пензиjе и плате осигураjу, jер без увођења таквих мера можда и не би ни имали плате и пензиjе и на њих грађани не би могли да рачунаjу. "Вучић не сме да одустане, jер не знам никог другог ко би имао ту храброст", рекао jе Николић, истичући да се морало зауставити пропадање. Често сам разговарао са Вучићем о томе шта предузети, jер се дан Д примицао, односно било jе jасно да ће jедном морати да се стане са технологиjом владања по систему "задужуj се и продаj", како jе рађено од 2001. до 2012, можда 2013, рекао jе председник Србиjе. У политици постоjи избор да нешто урадите или да траjете, да народу учиниш по вољи или да водиш државу и народ, рекао jе Николић. Oн jе подвукао да Србиjа сада има такав углед у свету да jе на рачун тог угледа могла да се jош задужи, да ова власт настави тако jош неко време, али, да то нису хтели никако да учине. "Не можемо више да варамо сами себе", закључио jе Николић и додао да не мисли да цех грађани да им честитаjу због тих мера али да jе важниjе да ће те мере дугорочни позитиван ефекат jер смо на краткорочнима изгубили много.
Прочитајте још: Петровић: Нисам видео нову политику код опозиције
Председник jе додао да нема више шта ни да се прода, а на критике опозициjе да се ова власт jош више задужила у претходне две године узвратио тврдњом да су задуживања била двоструко jефтиниjа, те да би иначе у међувремену банкротирали. "На сву срећу задуживали смо се jефтиниjе. Mиислим да ћемо годину и по трпети последице, а да ћемо онда моћи да разговарамо о свему што смо некад некоме ускратили", навео jе Николић. Николић jе навео да су премиjер и он заjедно заступали ту идеjу у СНС и да jе сада прилика да покажу да су озбиљно мислили да преузму тзерет на леђа. "Ниjе то терет Aлександра Вучића, него свих нас и хоћу да кажем да jе то и моj терет и да примим барем део на jедно раме", рекао jе Николић и додао да не сме да се деси да се одустане од тих мера. Николић jе подсетио и да jе Вучић у кампањи наjављивао тешке мере, да jе он то подржавао и такође говорио да ће се Србиjа суочити са тешким мерама. Oн сматра да грађани Србиjе знаjу да су предложене мере морале да се десе, да су се десиле и да више нема повратка. Председник jе додао и да очекуjе да коначно буде успостављена приходна страна буџета, те да су сви сада задужени да нађу партнере како би што пре ставили у функциjу предузећа коjа данас много каоштаjу државу и да она почну да намируjу део приходне стране буџета. Упитан ко jе крив за ситуациjу у земљи, Николић jе рекао да jе доста тога речено ко jе крив, те да су из MMф стално стизала уверења да мора нешто да уради са пензиjама. "Mорао сам да избегнем поређење са Грчком тиме што наши људи се нису обогатили, нису куповали jахте него су jош jедну генерациjу у кући морали да издржаваjу, да плате jош jедан рачун", рекао jе Николић. Према његовим речима, то ко jе крив данас не представља ништа у политичи и узалуд jе да говори да jе то почело 2001. а престало 2012. године, можда и 2013. "У Србиjи онаj ко направи фаул према држави и народу не губи место, већ преласком у опозициjу постаjе човек ослобођен терета за све што jе урадио и креће да критикуjе што људи немаjу посао", навео jе Николић. Николић jе рекао и да jе када jе изабран за председника отишао у Русиjу и са руским председником разговарао о позаjмици за српски буџет. "Jа сам дошао да молим, а он jе рекао да ниjе проблем за позаjмицу, али да ће таj новац да се потроши. Рекао jе ''хаjде да разговарамо колико вам инвестициjа треба''. Tаj новац jе потрошен, jер jе био намењен да се намируjу минуси", рекао jе председник. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА