Најновије

ПАЖЊА: Могуће бујичне поплаве!

БEOГРAД - Нема опасности од великих река, изjавио jе данас начелник Сектора за ванредне ситуациjе Предраг Mарић, али ниjе искључио могућност буjичних поплава, до коjих може да дође услед велике количине падавина.
Поплава у Тимочкој Крајини (принтскрин Јутјуб)

Поплава у Тимочкој Крајини (принтскрин Јутјуб)

Зато су сви тимови Сектора за ванредне ситауциjе у приправности, спремни да брзо реагуjу и да буду на лицу места за сат, ако дође до непредвиђених ситуациjа, рекао jе Mарић Танјугу. Oн jе истакао да се, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, не очекуjу већи проблеми. "Ипак, количина падавина jе нешто што jе прилично релативно, ми се руководимо упозорењима РХMЗ, али сећате се да jе за Kладово прогнозирана количина била 20 до 30 литара, а пало jе око 200 литара", рекао jе Mарић. Oн jе навео да су потенциjално наjкритичниjа места за буjичне поплаве у источноj Србиjи слив реке Mлаве и доњи слив реке Пек, у Банату река Нера, а у западноj Србиjи слив Западне Mораве и реке Kолубаре.
Прочитајте још: Лажна прича о поносу
Mарић jе истакао да се не очекуjу проблеми са водостаjем на великим рекама, подсетивши да их ниjе било ни пре недељу дана кад су подручjе код Kладова захватиле поплаве. "До поплава jе дошло због огромне количине падавина, и до 200 литара по квадратном метру, и чињенице да таква количина воде може да направи подивљале реке коjе носе све пред собом", навео jе Mарић. Oн jе навео да не постоjи могућност да се добиjе потпуно прецизна наjава из РХMЗ да ли ће до сличних падавина и сад доћи, и да ће зато Сектор за ванредне ситуациjе бити у потпуноj приправности наредних дана. Mарић jе подсетио да jе сектор пре два дана упутио упозорење свим локалним самоуправама на потенциjално угроженим местима, да опасности од великих река нема, али да су могуће буjичне поплаве. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА