Најновије

Селаковић захтева моменталну обуставу протеста адвоката!

БEOГРAД - Mинистар правде Никола Селаковић и државни секретар у том министарству Биљана Павловић састали су се данас са представницима адвокатуре Србиjе поводом предлога адвоката за измене и допуне Закона о jавном бележништву и Закона о промету непокретности.
Министар правде (Фото: youtube.com)

Министар правде (Фото: youtube.com)

Након састанка Aдвокатска комора Србиjе саопштила jе да министар ниjе желео да разговора о предложеним изменама закона, захтеваjући од адвоката да без одлагања обуставе протест. Mинистарство правде jе у више наврата подсетило адвокате да jе Закон о jавном бележништву усвоjен у Скупштини Србиjе 2011. године и да су адвокати имали готово три године, пре почетка његове примене 1. септембра 2014. да му се као таквом супротставе свим правним средствима. AKС jе 13. септембра на скупштини одлучила да обустави рад до испуњења тог захтева као и решавања проблема плаћања паушалних пореза. Преговори се настављаjу у четвртак. Представник Aдвокатске коморе Србиjе, адвокат из Новог Сада Радослав Вулић, поднео jе предлог за решавање проблема плаћања паушалног пореза, коjи jе ове године адвокатима повећан за  40, а у неким случаjевима и од 100 до 300 одсто. Прошле седмице предлог за решавање тог питања поднео jе и председник Aдвокатске коморе Београда Слободан Шошкић. Шошкић jе раниjе данас рекао Танјугу да очекуjе да се представници министарстава правде и финансиjа о оба предлога изjасне у четвртак, за кад jе заказан следећи састанак шесточлане радне групе. Aдвокати из целе Србиjе, њих више од 8.000 почело jе 17. септембра обуставу рада, за коjу jе наjављено да ће траjати до испуњења захтева адвокатуре. Београдски адвокати штраjкуjу од 10. септембра, због чега jе у главном граду одложено више стотина суђења.
Прочитајте још:
Aдвокати захтеваjу да се промене одредбе закона везаних за увођење jавног бележништва, за коjе тврде да угрожаваjу адвокатску професиjу, као и за решавањем питања паушалног пореског опорезивања. Aдвокатура у главном граду штраjковала jе 15 дана почетком лета због незадовољства повећањем пореских обавеза 18. jуна до 2. jула. Поред адвоката коjи плаћаjу порес паушално, има и оних коjи то раде "књиговодствено", па њих пореска повећања за паушалце уведена ове године, уопште не погађаjу, али мораjу да поштуjу одлуку скупштине Aдвокатске коморе Србиjе о обустави рада како не би трепели санкциjе. Ипак забележени су случаjеви "штраjк бреjкера", а њихова имена су у суботу jавно прочитана на скупштини Aдвокатске коморе Београд. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА