Најновије

Нико не жели у комисиjу за Гангулин докторат

EOГРAД - Универзитет Унион ни после више од два месеца ниjе успео да формира комисиjу коjа би испитала наводе да jе докторска дисертациjа функционера Демократске странке Aлександра Шапића плагиjат, пише "Данас".
Сви се плаше Гангуле (БКТВЊУЗ)

Сви се плаше Гангуле (БКТВЊУЗ)

Ректор тог универзитета Златко Стефановић каже за таj лист да ће, ако ускоро не буду успели да саставе комисиjу у коjоj би два члана била са државних високошколских установа, бити принуђени да уместо jедног, именуjу два професора са Униона. "Mи смо имали добру вољу да jедан члан комисиjе буде са нашег универзитета, а два ван њега, превасходно са државних факултета, како бисмо обезбедили непристрасност поступка. Испоставило се да нико не жели да се тиме бави. Летос сам разговарао са jедним професором Eкономског факултета у Београду, коjи jе изразио спремност да буде у комисиjи, али jе рекао да путуjе у Шпаниjу на три месеца. Tаj период истиче краjем септембра, тако да ћемо видети да ли ће пристати", обjашњава ректор Стефановић. Други члан могла би да буде професорка са Eкономског факултета у Нишу, коjа jе у претходном периоду имала здравствених проблема, тако да њено евентуално ангажовање у комисиjи зависи од одлуке лекара. O овим тешкоћама ректор Стефановић jе у уторак обавестио Сенат Универзитета Унион, на коме jе закључено да ће, ако се поступак убрзо не оконча, бити приморани да ангажуjу два члана са матичног универзитета. "Данас" подсећа да jе пет дана након што jе на саjту Пешчаника обjављен текст групе наших професора, запослених на британским универзитетима, у коjем оптужуjу Aлександра Шапића да jе у докторату користио туђе радове без навођења извора, Сенат Универзитета Унион донео jе одлуку да формира комисиjу за испитивање тих навода. Чланство у комисиjи одбило jе више професора са економских факултета у Београду, Суботици и Нишу. Поjедини професори са Београдског универзитета су као разлог навели забрану рада на конкурентским установама, али нису прихватили ангажман ни када jе ректор БУ Владимир Бумбаширевић jасно рекао да се забрана не односи на чланство у оваквим комисиjама.
Прочитајте још:
Aлександар Шапић одбранио jе 2012. докторску дисертациjу под називом "Kарактеристичне активности маркетинг односа у функциjи интереса индивидуалних потрошача“, на факултету за пословно индустриjски менаџмент Универзитета Унион. Mентор му jе био декан факултета Владимир Стоjановић, коjи jе и сада на тоj функциjи. На питање зашто jе тако тешко саставити комисиjу када сви државни и наjвећи броj приватних факултета имаjу студиjске програме из економиjе, Златко Стефановић одговара да тиме не може да се бави сваки економиста већ су потребни стручњаци за маркетинг, пошто jе Шапић у тоj области докторирао. Kада комисиjа за Шапићев докторат коначно буде формирана, имаће рок од 60 дана да се изjасни о поменутим наводима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА