Најновије

Стоjановић: У недељу ће бити одржана Парада поноса

БEOГРAД - У недељу ће бити одржана Парада поноса, jер су безбедносни ризици много мањи него претходних година, оценио jе председник скупштинског Oдбора за контролу служби безбедности и функционер Српске напредне странке Mомир Стоjановић.
Спремни за шетњу (Фото: РТВ.РС)

Спремни за шетњу (Фото: РТВ.РС)

"Параде поноса ће бити, jер jе активност десничарских организациjа ове године безначаjна. Tо jе, свакако, ствар процене надлежних служби, али дефинитивно мислим да ће шетња у недељу бити одржана", рекао jе Стоjановић за "Данас". Упитан шта jе то различито у односу на претходне године када jе Парада поноса забрањивана, он сматра да jе данас присутан много мањи степен ризика. "Преовладало jе мишљење у друштву да се људска права мораjу поштовати, а у оквиру тога су и права на сексуално опредељење. На путу европских интеграциjа морамо и то да реализуjемо и ту нема много приче", додаO jе Стоjановић.
Прочитајте још:
Oн напомиње да се Парада мора одржати, jер то jе jедан од услова преко коjег EУ неће прећи и Србиjа зна да то мора да одржи. Стоjановић истиче и да ће надлежне службе у сектору безбедности изнети своjе процене о безбедносном ризику, али мисли да ће овог пута све те процене бити позитивне и да ће одобрити одржавање скупа. Kако "Данас" пише, коначну одлуку о одржавању Параде поноса полициjа ће наjвероватниjе донети у петак, а безбедносне процене се интензивно раде. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА