Најновије

(ВИДЕО) Луд, храбар, или нешто треће: Процените сами!

На чувеној брани где је снимљен један од филмова о Џејмсу Бонду млади Џулијан Митермајер оборио је светски рекорд у ходу по жици и то на висини од 200 метара.
Ходач по жици (Фото: ЈуТјуб)

Ходач по жици (Фото: ЈуТјуб)

Џулијан Митермајер (21) срушио је светски рекорд хода по жици, пошто је прешао чак 224 метра, на застрашујућој висини од чак 200 метара. Рекорд је до сада држао Американц Џери Мизевски, а Митермајер га је премашио за 10 метара. Све се одиграло на швајцарској брани Мовусан, истој оној где је снимљен и један од филмова о Џејмсу Бонду. - За ход ми је требало 40 минута, на висини од 200 метара. Извео сам га на највећој европској брани. Осећај је заиста чудан. Брана је прилично “кул”, застрашује и мотивише истовремено. Што сам ближи био средини, то је нервоза била већа. Нисам имао осећај да се приближавам циљу, а стопала су почела да боле, и то веома јако - рекао је Џулијан за сајт “РедБулл.цом”. Овај младић признао је да је у почетку био јако уплашен, и да уопште није очекивао да ће из првог покушаја оборити светски рекорд. Ипак, како је истакао, није поклекао искључиво због менталне снаге, али и да су последњих 30 метара били најкритичнији.
Прочитајте још:
- Ми, ходачи по жици, последњих 30 метара зовемо “транзиција”. Ту се осцилације радикално мењају, а љуљање постаје мање, али оштрије, те изискује потпуну промену стила ходања. Једва сам издржао на крају, стопала су ми се знојила, колена тресла, али сам пресрећан што сам успео. Захвалан сам свом тиму, којем сам ставио живот у руке – за крај је рекао Џулијам Мидермајер, нови светски рекордер у дужини хода по жици. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА