Најновије

Адвокати траже оставку Селаковића!

Београд -- Адвокати траже оставку министра правде Николе Селаковића. Они не прекидају штрајк упркос уредби Владе о обустави примене упутства АКС о штрајку.
Министар правде (Фото: youtube.com)

Министар правде (Фото: youtube.com)

Чланови адвокатских комора Београда и Србије данас су на протесту испред Палате правде најавили да ће наставити штрајк до испуњења захтева међу које су уврстили и оставку министра правде Николе Селаковић. Они траже и да их прими премијер Александар Вучић док су захтев за оставку ресорног министра образложили неуспелом реформом правосуђа и игнорисањем њихових захтева. Окупљени су на скупу обавештени да је Влада донела уредбу којом се ставља ван снаге упутство Адвокатске коморе Србије о штрајку, што омогућава адвокатима који желе да раде, да прекину штрајк. На то је реаговано читањем захтева у којима је истакнуто да ће штрајк бити настављен до испуњења захтева. Протест је одржан испред споменика цару Душану, на платоу испред улаза у Палату правде, а адвокат Радослав Недић је, указавши на симболику места окупљања, истакао да се адвокати боре за поштовање Устава и закона, за правду и поштење.
Прочитајте још:
"Не тражимо ништа друго него да се поштују Устав и закони", рекао је Недић, који је, као и остали говорници, оштро критиковао "млађаног министра" Селаковића. На скупу је указано и да међу адвокатима нема подела, политизације протеста, као ни намере да дође до свађе с јавним бележницима. Председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић је оптужио власт да жели да подржави адвокатуру, док је колеге позвао да издрже до краја у штрајку. Адвокати траже да им буде омогућено да наставе да састављају документе, што су радили пре увођење јавних бележника и то по цени, како тврде, десет пута нижој него што је случај од када тај посао обављају нотари. На протесту је истакнуто и да 93 нотара, односно јавна бележеника сада треба да обаве посао који је претходно радило око 8500 адвоката. Адвокат Драган Брајер је, на скупу који је завршен без инцидената, прочитао захтеве адвоката - смањење пореских оптерећења за 10 одсто, смена министра Селаковића и измена Закона о јавним бележницима. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА