Најновије

Израел спрема независност Српске?!

САРАЈЕВО - Сарајевски медији подигли су велику прашину због сусрета Милорада Додика са израелским министром спољних послова Авигдором Либерманом који се у Бечу догодио пре 14 дана. Њима се придружила и загребачка штампа која је дошла до закључка да је Додик у Бечу тајно спремао отцепљење Српске, иако је остало нејасно на основу чега су дошли до тог закључка.
(Фото: Фондск.ру)

(Фото: Фондск.ру)

А све је почело када је Додиков кабинет објавио да је до сусрета дошло. У краћем саопштењу наведено је да су током састанка истакнути добри односи Српске и Израела, а објављена је и фотографија са сусрета. Агенција Срна пренела је истог дана да су саговорници изразили потребу за јачом привредном и економском сарадњом, те су истакли да између Израела и Српске нема отворених питања. Међутим, израелски лист "Хааретз" објавио је да је реч о тајном састанку Додика и Либермана о којима јавност у тој земљи не зна много. У саопштењу из Либермановог кабинета кратко је наведено да је он у Бечу имао "три осетљива састанка", али лист је навео да није јасно зашто је састанак са Додиком "дипломатски осетљив". - Упркос чињеници да Република Српска није независна држава, Либерман је уложио пуно напора у одржавање веза са овим ентитетом. Овај несразмерни интерес за РС није вођен само међународним односима, него такође, а можда понајвише, личним везама - наведено је у овом израелском листу. Загребачки "Јутарњи лист" под насловом "Додик на тајном састанку - челник РС гради подршку за отцепљење", објавио је већ познате информације о сусрету Додика и Либермана, као и податак да је у Израелу покренута нека врста службене истраге о овом сусрету. Заузет путовањем у Русију, Милорад Додик ових дана није коментарисао наводе о сусрету са израелским шефом дипломатије. Он је после поменутог састанка кратко изјавио да је разговарано о политичким и економским питањима и доброј сарадњи, разумевању и међусобној подршци. - Наше пријатељство је већ доказано. Користимо ову прилику да се међусобно упознамо о ситуацији на Балкану и Блиском истоку, а пре свега о ставовима државе Израела и Републике Српске - рекао је Додик након састанка.
Прочитајте још:

Поново напад на крст на Златишту!

Агенција Срна тада је пренела и Либерманову изјаву да дубоко цени улогу српског народа данас и додао да се односи у будућности могу градити на здравим основама. - Председник Додик и премијерка Жељка Цвијановић установили су односе између државе Израел и Републике Српске, а памти се, и цени топао и конструктиван однос Српске према Израелу. Управо та конструктивност је повод за ове разговоре и за даљу сарадњу - рекао је тада Либерман. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА