Најновије

МИНУТ ДО 12: Настављен штрајк полицијских синдиката

Чланови пет полицијских синдиката наставиће током ноћи штрајк због лошег материјалног положаја, изјавио је Тањугу представник Независног синдиката полиције (НСП) Владимир Лукић.
фото: Медија центар Београд

фото: Медија центар Београд

Лукић је рекао да је током дана у штрајку било 80 до 90 одсто радно ангажованих чланова тих синдиката. "Штрајк ће бити настављан и сутра", рекао је он, додавши да се протест уз поштовање законских одредби и минимума процеса рада одвија на подручју свих полицијских управа. Министарство унутрашњих послова претходно је саопштило да штрајкује мање од пет одсто синдикалних активиста, односно да да више од 95 одсто људи обавља редовне дужности. Они траже продужења Посебног колективног уговора до потписивања новог, исплату заосталих накнада за долазак и одлазак са рада, исплату јубиларних награда као и гаранцију министра Небојше Стефановића да се на запослене неће примењивати додатно смањење плата. Штрајку су се осим чланова НСП прикључили и чланови Синдиката српске полиције, Независног полицијског синдиката Србије, Синдиката ватрогасаца, као и Синдиката уједињене полиције.
Повезано:(ВИДЕО) СРС: Најоштрије осуђујемо параду неморала!МУП: Штрајкује само 5 одсто полицајаца!У штрајк јутрос ступило око 80 одсто полицајаца у Полицијској управи у Јагодини
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА