Најновије

Студенти Правног факултета: Ситуација у ректорату је као дивљи запад!

БЕОГРАД – Група студената Правног факултета Универзитета у Београду окупљених у групи "Борба за право" пренела је јавности да се на Универзитету након одржавање илегалних избора за претставнике студената врше притисци на Изборну комисију Универзитета због њене одлуке о обарању нелегалних избора и да се средства притиска не бирају. Како кажу ситација у ректорату личи на дивљи запад.
Стунти са правног са буне због илегалних избора (Фото: Фејсбук)

Стунти са правног са буне због илегалних избора (Фото: Фејсбук)

Пре неколико недеља говорили смо о ситуацији на Правном факултету Универзитета у Београду када су садашњи „студентски“ представници одржали нелегалне изборе за Студентски парламент Правног факултета Универзитета у Београду. Ових дана та „лакрдија“ добила је и свој епилог. Изборна комисија Универзитета у Београду донела је одлуку којом се обарају нелегално спроведени избори за чланове Студентског парламента Правног факултета, као и за представнике у Студентском парламенту Универзитета у Београду и којом се истовремено расписују нови избори. Међутим, уместо успостављања права и правде на Правном факултету, дошло је до правог „дивљег запада“, који се ових дана одиграва у згради Универзитета у Београду. Како сазнајемо, тридесетак људи предвођених председником Студентског парламента Правног факултета упало је у Ректорат у намери да изврше притисак на чланове Изборне комисије да промене одлуку.
Прочитајте још:Студенти натерали факултет да повуче признање КосоваАдвокати траже оставку Селаковића!
„Ово је нечувено! Овакве притиске Универзитет није трпео још од упада анархиста у зграду Ректората. Средства притисака се не бирају. Док су чланови Изборне комисије и чланови председништва СПУБ изложени претњама физичким насиљем са једне стране, Ректорски колегијум трпи жестоке притиске друге врсте, не би ли утицао на Изборну комисију да измени одлуку и легализује нелегално одржане изборе“, за Правду говори извор са Универзитета. Како нису успели да притисцима сломе чланове Изборне комисије, ова група младих људи данима опседа зграду Универзитета у покушају да издејствује било какву писану изјаву ректора, којом би он изразио било какав вид неслагања са одлуком Изборне комисије иако ни сам ректор нити било ко други, осим Комисије, није надлежан да донесе такву одлуку, нити би таква изјава могла да произведе правне последице. Чланови Изборне комисије се, након упућених претњи, из страха од физичког напада и не појављују у згради Ректората. Кажу: „Тако је безбедније.“ Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА