Најновије

У Србији 15.000 имиграната

БЕОГРАД– У Србији је у првих осам месеци ове године азил затражило скоро 7.000 лица, а државни органи немају потпуне подакте о њиховом кретању и броју који непрестано расте, речено је на данашњем скупу у Београду.
Све више емиграната и избеглица тражи азил у Србији (фото Јутјуб)

Све више емиграната и избеглица тражи азил у Србији (фото Јутјуб)

На конференцији „Систем азила и миграције:две приче” наглашено је да се око 10.000 до 15.000 људи слободно креће Србијом, од југа ка северу, без контроле. Србија неће решити проблем миграната уколико регионална сарадња на западном Балкану не добије на динамици и ако спровођење политика које се тичу те области није координисано, сагласни су учесници скупа. Речено је и да ће на путу ка пуноправном чланству у ЕУ, посебно када се отвори поглавље 24, бити значајно супростстављање нерегуларним миграцијама.
Прочитајте још:
Државни секратар у Министарству унутрашњих послова Александар Николић изнео је податке који говоре о порасту броја тражилаца азила истакавши да је у току 2008. године број издатих потврда о израженој намери да се тражи азил у Србији био 77, у 2009. години 275, у наредној 520, у 2011. години 3.134, пре две године 2.723, а у прошлој 5.065. За првих осам месеци ове године азил је затражило 6.974 лица, додао је Николић и подвукао да велики број оних који траже азил у Србији заправо немају озбиљну намеру и да остану у земљи. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА