Најновије

У штрајк јутрос ступило око 80 одсто полицајаца у Полицијској управи у Јагодини

Јагодина -- У штрајк је јутрос ступило око 80 одсто полицајаца и запослених у Полицијској управи у Јагодини и Полицијским станицама Ћуприји, Деспотовцу, Параћину и Рековцу.
У штрајку (Новиненовосадске.цом)

У штрајку (Новиненовосадске.цом)

У Поморавском округу не штрајкују полицајци Полицијске станице Свилајнац, изјавио је Тањугу председник Сстрајакачког одбора Мирослав Савић и додао да штрајкују и ватрогасци. У Јагодини је у штрајку Саобраћајена полиција, шалтери за издавање возачких и саобраћајних дозвола, криминалистичка полиција, 80 одсто људи који раде у Јагодијни су у штрајку. Раде само шалтери за личне карте и пасоше, прецизирао је Савић.
Прочитајте још:
У Параћину, другом по величини граду у Поморавском округу, преко 70 одсто свих запослених у полицији су у штрајку, не штрајкује једино Полицијска станица у Свилајнцу, а све остале Полицијске стнице су у штрајку, поновио је Савић, који је и члан Извршног одбора Независног синдиката полиције. Поштује се минимум процеса рада, не иде се на интервенције по пријави грађана, врше се само увиђаји док се остали послови не обављају, напоменуо је Савић. "Штрајк ће трајат до испуњења наших захтева, а они су повећање плата, ми само тражимо оно што смо до сада имали по посебном Колективновом уговору, исплату заосталих договања за накнаде за одлазак и долазак на посао и изузимање запослен у МУП од додатних смањења плата од десет одсто, пошто су запосленима у МУП пре два месеца смањене плате за десет одсто, у просеку 4.000 динара", објаснио је Савић. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА