Најновије

Да ли мистерија Салцбуршке коцке потврђује да су нас посетили ванземаљци?

Вештачки је произведена, али нико не зна ко је то урадио, нити како се нашла у процепу старом 20 милиона година. Научници не могу поуздано да одговоре на питање шта је тачно ово што видите, а кад је тако, увек постоје ненаучници да то покушају уместо њих. Била је 1885. година када је радник једне аустријске ливнице по имену Рајдл ломио блок лигнита који је ископан негде у Волфсегу. Отворио је пукотину у руди и у њој пронашао гвоздену коцку чудног изгледа, са мноштвом рупа и шавова, необичне боје и фисуре по средини. Заједно, уз дозволу компаније, однели су је у музеј Хајматаус у Бечу. 
Салзцбуршка коцка (Фото: www.orangesmile.com)

Салзцбуршка коцка (Фото: www.orangesmile.com)

Наредне године, рударски инжењер Адолф Гурлт је објекат пријавио бонском Друштву природњачке историје, напомињући да је обавијен танким слојем рђе и да има специфичну гравитацију од 7,75. Тежи 785 грама, а димензије су му 67 x 67 x 47 милиметара. Четири стране су релативно равне док су преостале две, које су на супротним странама једна од друге, конвексне. Прилично дубоки жлеб иде око целог објекта. Шта је ово? Нико поуздано не може да одговори на ово питање. Гурлт је тврдио да се ради о метеориту. Међутим, будућа истраживања су ово у потпуности негирала. Анализе које су извршене средином шездесетих година прошлог века од стране Бечког музеја природњачке историје нису пронашле никакве трагова никла, хромијума или кобалта у гвожђу, што је дефинитивно искључило као могућност да је у питању небеско тело, а оборена је и хипотеза да се ради о пириту.
Прочитајте још:Лудило од игрице: Само 2% људи може да дође до 50. нивоа, да ли сте међу њима?(ФОТО) Погледајте како су Московљани честитали рођендан Порошенку!
Установивши да се ради о вештачки направљеном производу непознатог порекла, од материја старе барем 60 милиона година, а због ниског садржаја магнезијума, почело се тврдити да се ради о одбаченом гвожђу, те да је некада коришћен као баласт у раном рударству. Ни ово није у потпуности прихваћено, пошто се такође верује и да се налазила у процепу старом 20 милиона година. Наравно, као и обично када наука не зна да да одговор, јављају се ненаучници који “знају”. Тако неки тврде да се ради о остатку ванземаљског брода или њиховог сателита који је пао на Земљу у врло давној прошлости када су нам они долазили у посету; други пак верују да није у питању део брода већ ванземаљски скупљач података намерно инсталиран у планину који у себи крије архивиране информације о догађајима на нашој планети; трећи мисле да се ради о доказу да је некада давно постојала врло напредна земаљска цивилизација која је уништена у катаклизми. Шта је у питању, показаће време. Мада, можда не за наших живота. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА