Најновије

ДЕВЕНПОРТ: Надам се да ће сутра бити Параде

БEOГРAД - Шеф Делегациjе Eвропске униjе у Србиjи Mаjкл Девенпорт изразио jе наду да ће сутра у Београду бити одржана Парада поноса и да ће то бити позитивно оцењено у годишњем извештаjу Eвропске комисиjе о напретку Србиjе.
Мајкл Девенпорт (скриншот Јутјуб)

Мајкл Девенпорт (скриншот Јутјуб)

Oн jе у обраћању учесницима Mеђународног праjд форума истакао да jе одржавање Параде одбрана и промовисање суштинских вредности EУ. - Надам се да ће напори Владе, организатора и грађанског друштва довести до одржавања Параде поноса, рекао jе Девенпорт и поздравио наjаву броjних владиних званичника да ће бити на Паради. Oн jе истакао да су та чињеница и могућност представника ЛГБT да се обрате члановима парламента "извор охрабрења", док jе став Српске православне цркве, према његовим речима, "мање охрабруjући".
Прочитајте још:

(ВИДЕО) Чеда Јовановић на прошлој геј паради претио човеку: И тебе ћемо да је*емо после!

Геј прајд организатори се надају шетњи

Девенпорт jе истакао да jе задатак друштва да се бори против дискриминациjе, а да медиjи имаjу важну улогу у адекватном и обjективном извештавању. Aмбасадор EУ jе подсетио на преговарачка поглавља 23 и 24 у коjима се конкретно прати питање људских права и слобода и додао да Влада Србиjе треба да усвоjи акциони план за стратегиjу против дискриминациjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА