Најновије

МУФТИЈА ЗУКОРЛИЋ: Србијо, зашто се плашиш фесова?

НОВИ ПАЗАР - На свечаном испраћају на ходочашће у Меку и Медину 190 будућих хаџија, муфтија-санџачки Муамер Зукорлић је, са централног градског трга у Новом Пазару, муслимане у Србији позвао на јединство.
Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

- На нашем јединству су нам завидели, па су нас урекли, борићемо се против тог урока, јер ми смо народ који и кад падне зна да устане. Муфтија Зукорлић је поручио Србији и Србима да се не плаше, нити треба да их брину ни фес, ни зелена боја, "јер прави муслиман је онај од чијег језика и руке су сигурни сви други људи". - Осећа се мирис јединства и Исламске заједнице и Бошњака у Санџаку. Бошњаци баштине своје јединство кроз породицу, своју културу и сафове (редове верника у џамијама), у верском смислу нас обједињује Куран, али стожер окупљања на овом свету мора бити барјак Санџака и застава Бошњака. Дошло је време да се отклони "пет великих неправди" према муслиманима које се односе на: поделе у ИЗ, вакуфску имовину, БНВ, вероучитеље и акредитацију Интернационалног универзитета - поручио је он.
Прочитајте још:

Сутра ће 7.000 полицајаца да чува хиљаду гејева!

Светски дан контрацепције

Да нико у Србији не треба да се плаши муслимана, њихових знамења, вере, традиције и културе истакао је и председник Мешихата ИЗ у Србији др Мевлуд Дудић који је нагласио да су челници ове исламске заједнице увек спремни Србији да помогну у привлачењу страних инвеститора (посебно из исламског света) и економском просперитету како Санџака тако и других делова државе. Своје хаџије свечано ће испратити и реис ИЗ Србије Адем Зилкић. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА