Најновије

У Лучанима се вода повлачи, али проблеми остају!

ЛУЧАНИ - Вода у Лучанима се повлачи, а у селу Ђераћ је поплављено више од 300 хектара пољопривредних ораница, изјавио је данас за Тањуг председник те општине Младомир Сретеновић.
Катастрофа (Фото: ЈуТјуб)

Катастрофа (Фото: ЈуТјуб)

Он каже да од априлских поплава, осим импровизованог бедема у Ђераћу, ништа није урађено на санацији речног корита, јер није било средстава. "То заправо и није ингеренција локалне самоуправе, већ републике. Мислим да би у понедељак требало да се распише тендер, што конкретно значи да ће започети радови на санацији корита од слива у Западну Мораву до моста у Крстацу, а биће урађене и уставе", навео је Сретеновић. Према његовим речима, пројекат постоји, а финансираће се из средстава која су прикупљена на донаторској конференцији. "За Лучане је Канада определила 38 милиона динара, што ће бити довољно за реализацију овог посла", оценио је Сретеновић.
Прочитајте још:Велимир Илић: Канцеларија за обнову „кочи“ санацију поплављених подручјаШТА НАС ЧЕКА НАКОН ПАРАДЕ? Чешка- фестивал садизма на улицама, Италија- голе жене газе иконе!
Због обилних падавина у селу Ђераћ се поново излила река Бјелица која је поплавила 12 кућа, због чега је евакуисано 35 људи као и домаће животиње". ЈП "Путеви Србије" саопштили су данас да је због изливања реке Бјелице на снази обустава саобраћаја на деоници државног пута Кратовска река -Лучани -Гуча, а да је алтернативни правац за сва возила деоница Чачак- Гуча. Такође, због изливања реке Бјелице на снази је обустава саобраћаја и на државном путу ИИ Б реда број 408, деоница Лучани - Марковица, у оба смера и за ову деоницу нема алтернативног пута. Радови су обележени адекватном саобраћајном сигнализацијом, а из "Путева Србије" моле учеснике у саобраћају да поштују привремену саобраћајну сигнализацију и ограничење брзине и да вожњу прилагоде условима на путу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА