Најновије

Б92: Напади хулигана нас неће поколебати

Поводом напада хулигана на зграду Б92 и полицију која је обезбеђивала простор у Булевару Зорана Ђинђића у Београду, Б92 је указао да је ова медијска кућа, због свог залагања за уважавање различитости, људска права, демократизацију друштва и ефикасан рад институција, притисцима и нападима изложена већ годинама и да за нас ово, нажалост, не представља ванредни, већ готово редовни амбијент у коме радимо и живимо.
Напад на Б92 (Фото: Принтскрин Б92)

Напад на Б92 (Фото: Принтскрин Б92)

"Зграда у којој су смештене наше редакције и из које емитујемо своје програме, под полицијском заштитом је већ дуже од 10 година, а двоје новинара наше куће под сталним полицијским обезбеђењем већ више од пет. Готово да није било инцидентне ситуације у Београду и Србији, у којој једна од мета напада хулигана и екстремиста није био и Б92", наведено је у саопштењу телевизије. Б92 је навео да је "данас готово уживо преносио најважнији догађај у граду, Параду поноса, као што смо овом догађају посветили низ емисија и прилога на радију, телевизији и wеб сајту у протеклих неколико недеља, са жељом да се овај важан догађај одржи са пуно разумевања, разлога, мотива и, у првом реду, права на слободу".
Прочитајте још:
"Очигледно је да су екстремисти проценили да им је лакше да нападну медијску кућу него параду поноса и бар тако искажу свој став. Б92 разуме да се овога пута није радило о нападу који је усмерен само на нас, већ и на полицију, и да је један од циљева хулигана, поред паљења зграде и возила паркираних уз зграду, на која су бацана запаљива средства, било управо повређивање полицајаца. Два полицајца су повређена. Једног је у нападу бакља погодила у главу и изгорео му је део косе, а други је погођен каменом, такође у главу, и непосредно физички нападнут. Оштећена је, поред имовине наше медијске куће, и имовина полиције и имовина банке која се налази у другом делу зграде", пише у саопштењу. Ни овај напад, као ни претходни, неће поколебати Б92 у опредељености ка темељним вредностима које заступа ова медијска кућа, наведено је у саопштењу. "Б92 ће увек бити и остати на првој линији борбе против искључивости, дискриминације и насиља у српском друштву. Од надлежних органа тражимо да нападаче на нашу медијску кућу и полицију која нас је обезбеђивала, изведу пред лице правде, а од демократске јавности - да осуди насиље и солидарише се са онима који су насиљу изложени. Захваљујемо свим припадницима полиције који су учествовали у одбрани наших запослених и наше имовине. Повређени у овом нападу имаће сву помоћ коју ћемо бити у могућности да им пружимо", саопштио је Б92. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА