Најновије

Просветари најављују штрајк упозорења у школама од четвртка

БЕОГРАД – Синдикат радника у просвети Србије најавио је данас да ће у четвртак, 2.октобра, организовати штрајк упозорења у свим основним и средњим школама у Србији.
Просветари прете штрајком (Фото: Јутјуб принтскрин)

Просветари прете штрајком (Фото: Јутјуб принтскрин)

Како се наводи у саопштењу ове организације, на састанку председништва четири синдиката из области образовања - СРПС, СОС, УСПРС и ГСПРС „Независност” - разматрана је тренутна ситуација у образовању, као и резултати преговора са ресорним министарством и министарством за државну управу и локалну самоуправу. Присутни су, каже се у саопштењу, изразили незадовољство односом владе према представницима запослених, као и према делатностима који су у свакој држави носећи стубови - образовање, наука и здравство. „Општи је закључак да ниједан од захтева синдиката у просвети није испуњен. Наиме, премијер је већ изашао са предлогом о смањењу плата од 10 одсто, не изузимајући просвету, а што је супротно првом захтеву свих синдиката, док је други захтев извргнут руглу”, каже се, између осталог, у саопштењу.
Сродне теме:Штета од поплава 1,7 милијарди евра, до пролећа нећемо сакупити ни пола„Могли су и раније да осуде полицијску бруталност“
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА