Најновије

Ако сте гадљиви, немојте читати овај текст!

БЕОГРАД - Некад је требало цео дан да се направи хлеб, а данас само четири сата.
"Ух"....(Фејсбук)

"Ух"....(Фејсбук)

Да би ово постигли и поправили учињену штету због брзе припреме, произвођачи користе разне додатке - регулаторе киселости, побољшиваче укуса, боје и средства за учвршћивање теста и спречавање згрудњавања, али и један занимљив адитив цистеин који се добија из - људске косе. А косу скупљају где, с подова кинеских фризерских салона. Коса се отапа у киселини, након чега се л-цистеин изолује у хемијском процесу, пакује и шаље комерцијалним произвођачима хлеба.
Прочитајте још:

Украо 130 евра и делио проланицима али шокираћете се кад видите лопова!

Ако вам се ово гади, или сте пак вегетаријанац или вам вера брани конзумацију делова људског тела, онда сте у озбиљним проблемима јер произвођачи не морају да означе л-цистеин на етикети производа. Овај адитив користи се као смеса за третирање брашна, јер побољшава еластичност и квалитет теста, а тиме и изглед коначног производа. Због тога га додају у хлед, кекс, пецива, колаче и брзо смрзнуте производе. Осим људске косе, други извори л-цистеина укључују кокошја и пачја перја, длаке животиња, рогови крава и нафтни нуспроизводи. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА