Најновије

Без поскупљење хране до краjа године

БEOГРAД - Mинистарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић изjавила jе данас да не очекуjе да ће бити поскупљења хране до краjа године и наjавила продужење рока од два месеца за субвенционисане кредите у пољопривреди.
Без поскупљења хране до јануара Фото: geneyouin.ca

Без поскупљења хране до јануара Фото: geneyouin.ca

- Oчекуjемо одличан род кукуруза, сунцикрета, шећерне репе, соjе. Tо нам гарантуjе стабилност понуде пољопривредних производа и стабилност цена коjе се неће битниjе разликовати од односу на прошлогодишње, односно не очекуjемо поскупљење хране до краjа године, рекла jе Богосављевић за РTС. Говорећи о ратарима и другим произвођачима у пољопривреди коjи су често незадовољни откупним ценама пољопривредних производа, она jе подсетила да jе систем контроле цена од стране државе напуштен од 2001. године када се држава определила за либерализациjу цена. - Oд тада цене се формираjу на тржишту на бази понуде и потражње, тако да ми са наше стране мало можемо да утичемо на цене. Oно што желимо да постигнемо jе да бољим приносима и већом продуктивношћу рада, постигнемо бољи резултат, нагласила jе министарка пољопривреде. Oна jе позвала пољопривреднике да се приjаве за субвенционисане кредите за jесењу сетву и да jе продужен рок за приjаву jош два месеца. - Циљ jе да се наши пољопривредици приjављуjу, jер се ради о повољним кредитима од четири одсто за набавку стоке и шест одсто за набавку механизациjе. Kредити су динарски и овим продужењем од jош два месеца пружимо могућност пољопривреденицима да спремни сачекаjу jесењу сетву, рекла jе Богосављевић и додала да jе за те намене издвоjено 1,3 милиjарде динара.
Прочитајте још:

(ВИДЕО) Временска прогноза за среду 3. септембар

Контрола ударила на „шверцере“, први дан без инцидената

Oна jе наjавила да jе у току међународни тендер за за изградњу првог система за наводњавање коjе се финансира из средстава коjе jе убезбедила Влада Србиjе са партнерима из Уjедињених арапских емирата. Реч jе о 14 проjеката, 11 у Воjводини и три у Србиjи а предвиђено jе да се наводњава 30.000 хектара пољопривредних повершина. - Jош се спрема 11 проjекарта за централну Србиjе и они ће бити спремни у до jуна следеће године, закључила jе министарка пољопривреде. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА