Најновије

САМО У СРБИЈИ: Средио станицу, добио пријаву

Против активисте Филипа Вукше из Удружења грађана "Имамо план" инспекција је покренула поступак јер је самоиницијативно средио два стајалишта градског превоза.
Филип Вукша, ЈуТјуб скриншот

Филип Вукша, ЈуТјуб скриншот

Чланови удружења "Имамо план" и Филип Вукша, звезда серијала "Марка жвака", пре три месеца су обновили два стајалишна стуба на окретници у Устаничкој улици у Београду и додали инфо мапе о превозу. Али, пошто радове нису пријавили Дирекцији за јавни превоз, која се стара о одржавању стубова и налепницама, та служба их је, на позив грађана, пријавила инспекцији. "Нама се обратила Дирекција за јавни превоз због неовлашћеног коришћења грба града Београда и неовлашћеног рекламирања на стајалишним стубовима. Службе Дирекције су на терену констатовале да су без њиховог знања, потребних сагласности и техничких услова офарбани стубови и на њих постављен информациони садржаји", наводе у Секретаријату за инспекцијске послове. Инспекција води "испитни поступак ради утврђивања чињеница", а на разговор је позван Филип Вукша, као заступник УГ "Имамо план".
 Прочитајте још:Овај четник је симбол српског антифашизма!ПАЖЊА: Струја поскупљује!
Вукша није очекивао да инспекција покрене поступак због акције коју сматра позитивном и донацијом граду. "Нисмо изводили грубе радове за које би нам требала сагласност. Постојеће стубове смо офарбали и на њих зашрафили мапе. Желели смо да покажемо како уз минимална улагања стајалиште може да изгледа уредно и модерно. Немам ништа против да нам дају да са стуба ишмиргламо боју и уклонимо мапе, ако ће Дирекција да их офарба и постави ажурне и корисне информације", објашњава Вукша за "Блиц". Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА