Најновије

НЕВЕРОВАТНО: Хоће да се одрекну свог детета у замену за бесплатан интернет!

ЛОНДОН  - Неколико житеља Лондона се "заувек одрекло свог најстаријег детета" у замену за бесплатну интерент-везу у једном кафеу. Таква понуда била је део студије чији је циљ био да докаже да људи, желећи повластицу, не читају услове под којима би је добили, или их читају и прихватају без размишљања, што може бити и опасно.
Нет важнији од детета! (Википедија)

Нет важнији од детета! (Википедија)

Тако је у једном кафеу у центру Лондона гостима речено да су се променили услови за бесплатно коришћење интернета и шесторо је те "нове услове" изричито прихватило, иако је међу њима било и потпуно апсурдних, као што је "одрицање у нашу корист (кафеа), вашег најстаријег детета, и то заувек". Уз то, за свега 30 минута постојања "нових услова", на интернет се у кафеу повезало још 250 корисника и то упркос томе што су видно упозорени да је бежична веза коју користе "заражена вирусом". Извештај о експерименту је закључен констатацијом да "резултат показује врло стваран проблем садашњег света: иако тешко зависна од технологије, јавност није свесна њене моћи да њоме манипулише и да се меша у приватни живот".
Прочитајте још:

(ВИДЕО) Ево како да постанете невидљиви!

МАЛО, МАЛО, ПА ПОГЛЕДАТЕ У МОБИЛНИ? Снимци магнетне резонанце отривају стравичне последице те навике

- Гладни да на сваком кораку имају видео, богат приступ подацима и супер-брз интернет.., конзументи су слепи за ризик у који улазе", указала је компанија "Ф-Секјур" која је наручила истраживање. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА