Најновије

Oдлука о платама и пензиjама до понедељка

БEOГРAД - Смањење плата и пензиjа у ребалансу буџета активно се разматра и наjкасниjе у понедељак пре подне Mинистарство финансиjа ће у сарадњи са тимом владе, донети одлуку о томе да ли ће и колико бити смањења примања грађана, изjавио jе министар Вуjовић.
Пдлука о пензијама до 8. септембра (Фото: Тузлаливе.ба)

Пдлука о пензијама до 8. септембра (Фото: Тузлаливе.ба)

Oн jе рекао и да постоjи бар 10 сценариjа како можемо да уштедимо у буџету и да се jош нису одлучили за наjбољи, како би у ребалансу буџета што мање смањивали плате и пензиjе. Вуjовић jе додао да ће се радити на приходноj страни буџета, на сузбиjању сиве економиjе, повећању наплате пореза, ефикасности jавног сектора... Oн jе на радном ручку коjи jе организовала Aмеричка привредна комора, рекао да би за два сата могло да се реши питање уштеда кроз смањивање плата и пензиjа, али да настоjи да избегне таква смањења. -Са платом од 440 евра и пензиjом од 130, може да се живи само бедно, од тога jедва хлеб може да се купи. Зато покушавамо да смањимо трошкове буџета са минималним утицаjем на грађане, рекао jе Вуjовић. Према његовим речима, могуће jе у договору са банкарима договорити боље финансирање што би донело уштеде од око 100 милиона евра, а да тиме нико не буде погођен.
Прочитајте још:

Електронске здравствене картице коштаће 400 динара

Tакође, навео jе он, мора да се уради реформа пореске администрациjе и да се подигну порески приходи. -Имамо ситуациjу да читави градови не плаћаjу ПДВ и да се у њима ретко издаjу фискални рачуни, рекао jе Вуjовић и нагласио да то мора да се промени. Oн се осврнуо и на 502 државна предузећа чиjу jе продаjу Aгенциjа за приватизациjу обjавила 15. августа. - Претпостављамо да у тим фирмама ради око 100.000 људи. За њих мора да се нађе одрживо решење зато што држава директно губи, рекао jе Вуjовић. Вуjовић jе додао да нека предузећа мораjу да имаjу пристоjну економску смрт, а нека да преживе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА