Најновије

Обама: НАТО јединствен у акцији против Исламске државе

ЊУПОРТ – Председник САД Барак Обама рекао је да су чланице НАТО једногласне да је потребна хитна акција против екстремиста Исламске државе пошто она представља претњу члановима Алијансе.
Барак Обама (Фото: whitehouse.gov - Pete Souza)

Барак Обама (Фото: whitehouse.gov - Pete Souza)

Говорећи пред одлазак с дводневног самита НАТО у Велсу, амерички председник се осврнуо и на примирје у Украјини које су данас постигли проруски сепаратисти и украјинска влада, изразивши скептицизам да ће се сепаратисти и руска влада придржавати договора. Обама је рекао да се земље чланице Алијансе слажу да је Исламска држава „дивља организација” која мора на крају да буде уништена.
Прочитајте још: Србин одликован у специјалним јединицама, обучава про-руске војнике у Украјини!
Председник САД је током самита вршио притисак на колеге из НАТО да се придруже коалицији држава које би могле да крену против Исламска држава користећи војну моћ, дипломатске притиске и економске мере. Он је рекао да међународна коалиција треба да иде шире од западних земаља и да обухвати и земље које су већински сунитске да би се одбацила врста нихилизма коју Исламска држава представља. „То се неће догодити преко ноћи али напредујемо у добром правцу. Ми ћемо ослабити и на крају победити Исламску државу”, рекао је Обама на конференцији за штампу у Њупорту. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА